torsdag den 21. februar 2013

Stensbogaard - IPA 5,3%

Jeg vil starte med at lægge ud med en opfordring til alle de fede ølbloggere der sidder og blogger lystigt derud af om alle de dejlige øl som vi alle kan lide. Kasper og Sandra fra Hulumus Lupulus blog har startet en gruppe inde på facebook der hedder "danske ølbloggere", kom glad her

Stensbogaard begyndte at brygge sine første øl i slutningen af 2006. De laver kun begrænset øl da de for det meste kun brygger i weekenden. Øllet kan man primært kun finde i special forretninger men har dog også set dem i enkelte supermarkeder.

Den er af typen india pale ale (IPA) og er brygget med kornmalt, humle, honning, vand og gær. Den holder 5,3% alk.

Den har en mørk rav farve med et rødligt skær. Skummet er hvidt men har os små rødlige toner, det er cremet og kronen holder hele vejen ned. Efter man er begyndt at arbejde som "brygger" så er man også begyndt at genkende nogle af de humle dufte man oplever i øl, i denne øl der oplever jeg præcis det, jeg kan dog ikke sætte navn på de humler men det er hvert fald noget jeg kan genkende. Duften er sjovt nok lidt sødt af honning og humle. Smagen har en meget aromatisk smag af humle der først er en smule sød men derudover tager bitterheden over. Konsistensen er godt cremet med god fylde.

En god og velfungerende IPA.

Karakter 4.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar