lørdag den 16. februar 2013

Nørrebro Bryghus - Bombay Pale Ale 6,5%

Her i fredags eller den kommende uge kommer der en ny øl inde på Nørrebro Bryghus, hvilket navn den præcis kommer til at hedde ved jeg ikke endnu men den er af typen ESB (Extra speciel bitter) det er en type som ikke er særlig kendt for de fleste. Jeg har smagt på den hele vejen til hanen og jeg er meget spændt på den, det er også den første øl jeg var med til at brygge.



Denne Bombay pale ale er Nørrebro Bryghus svar på en india pale ale. Den er blevet brygget med bygmalt, humle, vand og gær. Den holder 6,5% alk.

Den er klar og gylden med cremet hvidt skumkrone, den ligner meget en pilsner, den er måske lidt mere disset i farven end en pilsner. Den har en klar duft af citrus og humle, duften måtte godt være mere markant. Konsistensen er cremet men mangler fylde (selvom de skriver den har stor fylde) og dybde, den bliver lidt for vandet til sidst. Den har en god sødme der kører godt med de frugtige noter før den bliver overtaget af humlen og bitterheden som bliver overtaget til sidst af en tør humle finish.

Den smager egentlig fint men man skal nærmest holde den kørende for at smagen ikke skal ryge ud for hurtigt.

Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar