fredag den 19. december 2014

Stronzo - Bitter Bloody Christmas 6,2%

De 3 næste anmeldelser kigger jeg tilbage på Stronzo der desværre mætte dreje nøglen om tidligere i år. Det her er deres 3 sidste julebryg som de nu mente ville passe godt til julen.

Den første er deres "Bitter Bloody Christmas" en IPA i den lidt mørkere ende. Den er brygget af bygmalt, vand, humle og gær. Den holder 6,2% alk

Det er en ret mørk øl, ufiltreret og hvidt skum på toppen. Den har en forfriskende duft primært af humle, men også en anelse karamel. Kommer mere til at tænke på sommeren end måske lige julen. En fint cremet konsistens og let kulsyre. Ja vi kommer nok ikke udenom at dette er en humlet øl, derfor smager den også meget humlet og er ret bitter. Bitterheden har desværre mere overtag en sødmen og det er måske lidt ærgerligt nu hvor man rent faktisk har puttet en mørkere malt i og kan dufte karamellen. Så smagen er bare meget frugtig, humlet og blomstret.

Ikke nogen tvivl om at jeg synes det er en god øl, det jeg måske ikke helt forstår, hvorfor det mørke malt hvis det ikke giver noget til øllet? Det er vel det samme princip som med madlavning, lad være med at putte noget på tallerknen hvis du alligevel ikke skal spise det.

På trods af det smager den stadig rigtig godt men hvor den passer henne på julebordet er mig lidt en gåde.

Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar