tirsdag den 25. december 2012

Ørbæk - Julebryg fra kongens fadebur 6,0%

 På torsdag står den på lidt pub crawl, det vil sige at man går fra pub til pub. Vi skal ud og besøge 3 af slagsen (Charlies bar, Brewpub og mikkeller bar) Jeg skal selvfølgelig nok tage en masse billeder og ligge dem herind på bloggen.

Ørbæk har sammen med Nyborg slot lavet 4 samarbejdsbryg inspireret af de gode gamle dage. 2 af dem er julebryg og de 2 andre vil jeg skyde på er en form for inspireret slotsøl. Du kan læse lidt om dem her.

Ørbæk julebryg fra kongens fadebur er af typen belgisk ale og er brygget på bygmalt, humle, gær succanat, svesker, fennikel, nelliker og vand.

Den er mørk med et rødligt skær, i skummet kan man også fornemme et rødligt skær. Den dufter lidt af brunkage, nelliker, svesker, korn og karamel. Konsistensen er ganske fint cremet men mangler dybde og varme. Smagen af nelliker er nærmest alt dominerende og skygger over alt det andet i øllet, det bliver alt for meget i længden, især når det er en flaske på 75 cl. Dog smager den af jul og man fornemmer det straks med det samme. Det kan dog ikke redde denne øl, det er dog en okay øl men i en begrænset mængde.

Karakter 2+

4 kommentarer:

  1. Hvad er anledningen til pub crawl?

    Mvh
    Kasper / humulus blog

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Kasper.

      Den simple grund er ferie :)

      Mvh Kasper

      Slet
    2. Så behøver man ingen anden grund jo :)

      Ville bare høre om det var et åbent arrangement man kunne joine en anden gang :)

      Slet
    3. Det skal man da være velkommen til :)

      Slet