torsdag den 25. juli 2013

Bryghuset 2.TV - Blonde 6,6%

En af de fantastiske ting ved at anmelde øl, det er alt det forskellige og til tider fantastiske øl der dukker op. Hjemmebrygget øl er absolut også ovre i den sjove skala, for det er her der virkelig bliver eksperimenteret med øllet.

Jeg har fået en blonde fra "Bryghuset 2.TV" også kaldet Blonde meets Saaz som styres af hjemmebryggeren Christian Ploug som efterhånden er en garvet hjemmebrygger. Bryghuset har eksisteret siden 2009 og der bliver brygget omkring 50L øl ad gangen. Hvis man er interesseret i at høre mere om Christian og evt. smage noget af hans øl, så kan man følge ham på facebook.

Den er af typen blonde. Den er brygget med malt, kandis, humle, vand og gær. Den holder 6,6% alk. 

Farven er flot ufiltreret gylden med hvid skumkrone. Den har en let citrus, honning,  humle og blomstret duft. Cremet konsistens med god fylde og dybde, kulsyren er måske lige i overkanten for mig. Sød honning og abrikos smag, en tør fornemmelse af græs og gran og derefter en smule bitterhed til at afslutte med. Balancen mellem det søde og bitre er vellykket.

En ret god øl der passer godt til den varme sommer vi har hængende over os. Er positivt overrasket over dette bryg og kan garantere for at der bliver smagt mere øl fra "Bryghuset 2. TV."

Karakter 4.

Christian vandt dette flotte diplom under ølfestivalen 2013.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar