tirsdag den 23. juli 2013

Det Lille Bryggeri - Black Time 3. 9,0%

Dagens øl kommer fra det lille bryggeri i Roskilde. Det lille bryggeri er et af de bryggerier som er meget eksperimenterende i forhold til andre, det kan både være godt og skidt. Noget af deres øl er til at lukke op og sk... i mens andet smager helt igennem fantastisk.

Black time er en serie på 3 øl, 1, 3 og 6, forskellen er kogetiden på netop 1, 3 eller 6 timer, jo mere den er kogt jo mere intens skulle den være. Ligesom når du skal koge saucen ind under madlavning, så bliver den bare mere tyk. Jeg har desværre ikke fået købt de 2 andre men hvis jeg skulle være så heldig at støde på dem så er de hermed købt.

Black time 3 er af typen imperial stout, den er brygget af malt, humle, vand, brun farin, honning, fennikelfrø og gær. Den holder 9,0% alk.

Den er fuldstændig sort med et ret mørkt skum, skummet holder dog ikke i længden. Duften er domineret af lakrids og fennikel, der sniger sig også en smule kaffe ind. Konsistensen ligner en gang vandet stads men overraskende nok er den dejlig cremet med masser af dybde og fylde. Smagen er en bombe af lakrids og kaffe med en smule brændte undertoner. Der er en sødme i starten som meget vel godt kunne komme fra honningen hvor der er en bitter kaffe eftersmag der slutter det af.

En fantastisk øl, nu ville jeg ønske jeg var gået på jagt efter de 2 andre.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar