fredag den 17. juni 2016

Chimay - Bleue 9,0% (2000)

Nu har jeg ikke været på bloggen i 4 måneder, hvilket for de fleste ølbloggere er lang tid og jeg kan ikke være mere enig, men nogle gange har man brug for pauser for at komme tilbage med nyt og bedre input.

News flash! Jeg stopper på Herslev bryghus den 30 juni som brygger, det har selvfølgelig været en fed tid med nogle gode kollegaer, men ligesom bloggen har man brug for en pause eller noget nyt så man ikke kører i de samme kedelige spor.
Det er også derfor at jeg den 1 juli tager på min længste rejse nogensinde, jeg rejser væk i 3 til 4 måneder for at tømme hovedet og komme stærkere tilbage. Forhåbentlig får jeg smagt en masse god øl som sidegevinst. Der kommer ingen nye indlæg i den periode.

Dagens øl er fra Chimay. Den er brygget af vand, bygmalt, hvedestivelse, sukker, maltekstrakt, humleekstrakt og gær. Den holder 9,0% alk.

Det er en mørk øl. Den har en intens duft, jeg får fornemmelse af karamel, brød og et snert af alkohol. Jeg havde en forventning om at konsistensen egentlig var mere tyk men langtfra, ikke for at sige den er tynd men den ligger et solidt sted imellem.
Smagen er gennemtrængende og robust. Jeg vil tro den har udviklet sig yderligere på de 16 år og fået lidt smag a la cognac. Duft og smag hænger sammen, det den dufter af er også det den smager af.

At gemme en øl i 16 år er ikke helt så tosset og er et spændende eksperiment, hvis man er til så noget. Jeg har nogle andre øl som også er gemt for at se hvad det udvikler sig til. En af dem kommer på bloggen i denne måned.

Måske er det for kliche eller så er jeg ganske enkel bare vild med Chimay og deres øl for denne får også en topkarakter.

Karakter 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar