onsdag den 10. juli 2013

Ørbæk - Dunkel 5,0%

I dag er min kære Aida taget til Frankrig i 3-4 uger for at noget velgørenheds arbejde og blive dygtigere til det franske sprog, noget som hun også gerne ville sidste år men det blev ikke til noget dengang, i år har det dog godt kunne lade sig gøre.


Dagens øl er fra Fyn, rettere sagt Ørbæk bryggeri. De har mange øl varianter i sortimentet, udover øl laver de også cider, juice og mange andre ting.


Den er af typen dunkel og er brygget med bygmalt, humle, vand og gær. Den holder 5,0% alk.

Øllet er ret mørkt med et rødligt skær, skummet er ultra fesent og slipper øllet næsten med det samme. Duften er meget let og mild, noterne er lakrids, lidt kaffe og en smule karamel. Konsistensen er cremet men der mangler fylde og en masse dybde. Smagen minder mig lidt om en KB julehvidtøl, der er bare skruet ned for lakridsen, men også en ret sød øl der mangler lidt bitterhed til at gøre den mere spændene, det er for meget lige ud ad landevejen. De øvrige smagsnoter er kaffe, chokolade og karamel. Kulsyren er fin balanceret i dette bryg, har tit været ude for at der er for meget kulsyre i deres øl.

En ganske fin øl som er til de der kan godt kan lide en meget enkel øl.

Karakter 2+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar