torsdag den 13. december 2012

Skovlyst - Værløse Julebryg 2012 6,6%

Så er jeg vendt frygtelig tilbage til disse Skovlyst julebryg der er blevet lavet til 4 forskellige byer. Jeg har fundet ud af og det gælder især Værløse julebryg at det ikke er det første år de laver dette bryg, det startede i 2010. Værløse øllet er den med de "stærkeste" procenter af alle 4 øl (dog kun med 0,3 % mere). Rudersdal øl var jo en fruit ale, Værløse julebryg er af typen belgian ale. Den er brygget med vand, malt, brun farin, sveskejuice, humle, appelsinskal og gær (belgisk gær?). Motivet er skovhuset ved Søndersø.

Allerede nu kan man se forskel, denne her er ret mørk og mere skummet. Duften er meget maltet med noter af sveske og lakrids. Konsistensen er meget cremet og fyldig med god dybde. Først fornemmer man sødmen, derefter bliver det syrligt?! mit gæt er at det er noget der kommer fra appelsinskal, måske en uønsket smag? den passer ikke helt i øllet. Efter syrligheden kommer sødmen lidt tilbage, eftersmagen er lidt bitter. Noter jeg fanger er malt, sveske og appelsinskal. Der er skumkrone hele vejen ned.

Den her slår ikke Rudersdal, men fedt at de har lavet så meget forskelligt. Synd at det har kostet lidt kvalitetsmæssigt.

Karakter 2.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar