torsdag den 18. december 2014

Kongens Bryghus (Husbryggeriet Jacobsen) - Julemumme 6,6%

Endnu en dag med juleøl. I dag er det fra "Kongens Bryghus" som altså bliver brygget hos Husbryggeriet Jacobsen. Kongens bryghus var engang Danmarks ældste bryghus der var tilknyttet Københavns slot. Siden lukningen er det blevet brygget af husbryggeriet Jacobsen.

Den er af typen traditionel ale. Den er brygget af vand, bygmalt, havre, hvedemalt, rørsukker, stjerneanis, kirsebærlikør, rosiner, nelliker, vanilje, humle og gær. Den holder 6,6% alk

Det er en klar ravfarvet øl med hvidt skum. Duften er en mild krydret blanding af karamel, nelliker og rosiner. Konsistensen er okay, men er mest domineret af kulsyren. Jeg synes at smagen den er meget ensrettet, selvom listen over ingredienserne er ret lang og umiddelbart lugter langt væk af en smagssensation så må jeg desværre være helt ærlig og bekende at det ikke lige er sådan det står til. Det eneste jeg lige kan fange i smagen er nelliker med en let sødme og svagt krydret.

Ret ærgerligt at en øl med så meget potentiale ikke kommer til sin ret. Det kunne have været sjovt at smage den som den præcis gjorde i gamle dage.

Karakter 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar