torsdag den 1. august 2013

Omnipollo - Nebuchadnezzar 8,5%

Her går man rundt og tror at det er en helt normal dag men mon ikke lige jeg blev taget ved næsen. Det er simpelthen IPA dag den 1. August, altså i dag.

Så jeg har kigget lidt på nettet om det her IPA dag og det er altså ikke vandvittig mange oplysninger der er, men det er fordi at det kun er 3 gang, det bliver fejret, det startede i 2011 og stammer fra USA. Det skulle efter sigende have været en afstemning om den mest populære type hvor IPA kom klart ind på en 1 plads. Derfra tog det hele storm og bum nu fejrer vi IPA dag.

Jeg har i dagens anledning valgt en imperial IPA fra Omnipollo som er et svensk kontrakt bryggeri der er startet op af Karl Grandin og Henok Fentie i 2010. Øllet er af typen imperial IPA, den er brygget med malt, havre, humle, vand og gær. Den holder 8,5%

Flot orange gylden farve med hvidt cremet skum der holder langt henne af vejen. Markant humle duft med lidt citrus, hø og honning noter. En super lækkert cremet konsistent, den fylder helt ud men bliver hverken for ivrig eller ækel. En lækker krydret humle bitterhed rammer først hvorefter en mere blød og sød honning falder ind og bløder det hele op, en tør græs smag ender denne dejlige øl.

En særdeles velsmagende overraskelse fra dette svenske kontrakt bryggeri.

Karakter 5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar