mandag den 20. maj 2013

Ugly Duck Brewing Co. - IPA Simcoe & Chinook 5,9% (Årets Ølnyhed 2012 op til 5,9%)


Som "lovet" tester jeg vinderne af årets øl nyhed 2012, de er fordelt i 2 kategorier op til 5,9% alk og 6,0% og derover. Ugly Duck Brewing Co. løb med sejren i begge kategorier, stort tillykke til dem. Årets bryggeri bliver først offentliggjort til Øl festivalen men noget kunne godt tyde på at det bliver Ugly Duck Brewing Co. eller Indslev bryggeri. Ugly Duck Brewing Co. er rent faktisk noget Indslev bryggeri har startet op for at udvide deres sortiment og horisont. Derfor har de ansat Martin Jensen tidligere brygger og grundlægger af Raasted bryghus til at brygge en masse øl til det danske folk.


Vinderen op til 5,9% blev deres IPA - Simcoe & Chinook. Det er simpelthen de 2 humle sorter der er blevet brugt i denne IPA.

Den er af typen IPA, den er brygget med malt, humle, vand og gær. Den holder 5,9% alk.

øllet er klart og gyldent med lidt rødlige noter. Skummet er cremet og hvid. Duften er meget humlet og frugtig, men der dukker også undertoner af karamel og malt frem. Konsistensen er cremet men også meget blød og rund i det. Smagen er frisk humle i starten med græs og gran, men til sidst tør og bitter. Jeg fanger også fersken og abrikos. Kulsyren er meget behagelig i dette bryg, let perlende og ikke for voldsom. Kæresten udbrød "den er lidt for humlet til min smag"

Dette er absolut en ganske velfungerende IPA der er lidt mere ovre i den tørre ende af skalaen. Det skal dog siges at det ikke er den bedste jeg har smagt til dags dato.

Om et par dage anmelder jeg den anden vinder "Imperial Vanilla Coffee Porter"

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar