fredag den 14. juni 2013

St. Sixtusabdij - Westvleteren Blond 5,8%


I weekenden går turen til fyn hvor der skal holdes fødselsdag for svigerfar, en mand der har fået øjnene op for det gode speciel øl men samtidig også godt kan lide det fynske albani øl.

Dagens øl er ikke fra fyn men tværtimod Belgien som også er et af de førende lande indenfor øl industrien.

Westvleteren blond er navnet. Dette er en af de mere besværlige øl at få fat på, da man både skal igennem telefon (hvis man kommer igennem) og derefter dukke op på adressen hvor man selv skal hente øllet og det er 1 slags øl af gangen. Hvis man er mere ydmyg og kan nøjes i det mindre, så kan man hoppe over på Cafe in de vrede som er en cafe der ligger overfor klosteret. Der kan man få øllet serveret til gode priser og købe en lille pakke med hjem med alle varianterne plus et fint glas.

Det der kendetegner øllet fra St. Sixtusabdij klosteret er deres forskellige farver kapsler og ingen etiketter på flaskerne, så enkelt kan det simpelthen gøres. De har 4 øl i sortiment hvorimod kun 3 er til salg fra bryggeriet.

Den er er typen belgisk ale. Den er brygget med humle, malt, gær og vand. Den holder 5,8% alk.

Øllet er flot gylden og ufiltreret med helt hvidt cremet skumkrone der holder hele vejen ned. Duften er dejlig frugtig med banan, brød og græs. Konsistensen er cremet med masser af dybde og fylde. Smagen er meget frisk med noter af græs, hvede, frugt, gran og honning. Kulsyren er helt fint balanceret. Den har mere sødme end bitterhed men bliver ikke for vammel. Den er super frisk og rigtig god til de varme sommerdage.

Karakter 5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar