lørdag den 13. september 2014

Nørrebro Bryghus - Tripel De Lente Sauternes Barrel 9,0% alk

I dag ser jeg på øl brygget og tappet på Nørrebro bryghus i Ryesgade (ikke fabrikken). 

Den er af typen abbey tripel. Den er brygget af bygmalt, hvedemalt, humle, vand og gær. Den har ligget på franske egetræsfade i 8 måneder med brettanomyces og lactobaccillus. Den holder 9,0% alk

Det er en ravfarvet øl med intet skum overhovedet. Det er også 4 år siden den er flasket og har som sagt ligget på tønde, det kan måske være derfor at skummet ikke ligefrem er særlig begejstret. Man kan helt sikkert fornemme egetræsfadet, karamel og så også brettanomyce i duften. Konsistensen er har en god dybde men konsistensen er jeg ikke særlig begejstret for. Kulsyren er tilpas.
Den ligger ud med en smag af egetræsfad, hvorefter syrligheden laver sin entre og dominere langt det meste af vejen. Karamel og sødmen er der også men måske ikke så meget som man hungrer efter. Med de 9,0% alk får man også en varm fornemmelse som klæder denne øl rigtig meget. På trods af syrligheden som jeg ikke er den allerstørste fan af så synes jeg at den her egentlig er god, ikke fantastisk men god.

Karakter 3.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar