søndag den 10. maj 2015

Amager Bryghus - POP! 9,0%

Dagens øl er fra et af mine ynglings bryghuse Amager bryghus. Et eksperimenterende bryghus der levere klasse øl på samlebånd, alle kan have en dårlig dag men det er sjældent med Amager bryghus.

Dagens øl er deres POP! (Portvinslagret Oatmeal Porter). Hvis du er heldig at finde den i en forretning så er det højst sandsynligt noget rest salg.

Den er af typen imperial stout. Den er brygget af vand, bygmalt, hvedemalt, kandis-sirup, humle og gær. Den er derudover lagret i 18 mdr på portvinsfade. Den holder 9,0% alk.

Den er en fuldkommen sort øl med et længerevarende mørkt skum. Kraftige duftnoter af kaffe, lakrids, chokolade, egetræ og alkohol. Konsistensen er skøn, cremet og med masser af dybde. Smagen er egentlig ret "frisk" den er hverken for tung eller hænger med mullen. Der er et frisk kaffe pift med gode noter af lakrids, chokolade og med portvins egetræ i eftersmagen. Den eneste bekymring er at man kan begynde at fornemme en smule surt, så er det jo det om det er meningen eller den er ved at synge på sidste vers.

På selve etiketten bliver der skrevet at den går godt i havregrøden eller som erstatning for mælk i havregrynene og selvom jeg er enig i at den gør det godt i glasset så vil jeg stærkt fraråde at putte dem i havregrynene, det er blevet smagt og det er ikke anbefalelsesværdigt.

Karakter (Øl i glas) 4

Karakter (Øl i havregryn) 1
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar