torsdag den 5. december 2013

Brøckhouse - Julebryg 2003 8,3%

Så er der kommer gang i jule måneden og dermed stempler vi også ind med juleøllet her på bloggen.

Jeg starter med en rusten gammel sag, hele 10 år gammel, den har stået længe nok og nu skal det være tid til at smage på safterne. Der er mange bryggerier der laver juleøl med dette julebryg som forbillede.

Dagens øl er fra det lukkede Brøckhouse. Deres svar på en julebryg, denne årgang var deres første af slagsen. Den er af typen belgisk strong ale. Den er brygget af malt, hvedemalt, aromamalt, chokolademalt, vand, rørsukker, humle og gær. Den holder 8,3% alk.

En ret mørk øl i udsende og ikke overraskende noget skum da den som sagt er 10 år gammel. Den har en kraftig/krydret duft af karamel, rosiner og frugt. En dejlig og fin konsistens, meget blød og varm i det. Smagen er det bedste af det hele. En kraftig smag af nelliker, dadler, karamel, rosiner, frugt, chokolade og alkohol strømmer ind og efterlader en krydret sødme og et snert af alkohol som virkelig varmer igennem. Det skaber en god balance i øllet.

En lækker juleøl men den skulle nok været drukket tidligere. Hvis jeg kan nå det så vil jeg anmelde nogle af de andre årgange fra Brøckhouse. Jeg har årgange helt op til 2008.

Karakter 4.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar