søndag den 15. december 2013

Boelens - Santa Bee 8,5/8,7%

Dagens øl er fra Belgien i Waasland regionen. Bryggeriet hedder Boelens og har eksisteret siden midt 1800 tallet. I dag er bryggeriet ejet af brygmesteren Kristian Boelens.

Den er af typen belgisk strong ale. Den er brygget af malt, humle, krydderier og gær. Jeg har skrevet øverst at der er enten 8,5% eller 8,7% alk i og det er af den simple årsag at der står begge procenter på etiketten. Inde på hjemmesiden står der dog 8,7% alk så det er nok den vi må satse på er den rigtige.

En dyb ravfarvet øl med et noget hidsigt skum. En frisk og let duft af karamel, nelliker, kanel og frugt. Konsistensen er fint nok i sig selv men kulsyren er alt for hidsig og ødelægger både smagen og konsistensen som man vil mene er noget af det vigtigste i øllet. Smagen er desværre heller ikke særlig god, igen er det kulsyren og så smager den også lidt surt. Kapslen var forsejlet og holdbarheden er heller ikke overskrevet så om det er brygget der er blevet surt under opbevaring af øllet før det kom på tank kunne godt være en mulighed. Hvis det er sådan her den skal smage så er det ikke en øl jeg vil anbefale.

Karakter 1.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar