lørdag den 30. november 2013

Stensbogaard - 100% Fynsk Humle 5,6%

Så kan jeg vidst roligt sige at næste gang der kommer en anmeldelse bliver en juleøl.
Dagens øl er derfor ikke nogen hidsig eller sort øl og derimod heller ikke nogen høj alkohol procent, den ligger kun på 5,6%.
Øltypen er en jeg aldrig (hvad jeg ved af) har smagt før, det er en tysk Märzen type. Nu ved jeg heller ikke så meget om den men det jeg har fundet ud af er at det er en oktoberfest øl som er en lager på mellem 5,5 til 6,0 % alk. Vær sød at rette mig hvis det er helt hen i vejret.

Den er blevet brygget af bygmalt, humle, honning, vand og gær. Dette er vel et levende bevis på at man sagtens kan bruge 99% danske ingredienser i danske øl. Så vidt jeg ved så er gæren ikke dansk og tror heller ikke det findes, (ret mig igen hvis jeg er helt forkert på den).

En lys og forholdsvis klar øl der desværre ikke rigtig har noget skum at byde på. En tydelig malt duft blandet med frugtige toner. En blød og cremet konsistens med kulsyre balancen helt i orden. I smagen går denne maltet profil igen med karamel sødme og en fin aroma og bitterheds humle. Jeg havde nok forventet en lidt mere humlet profil over den.

Alt i alt en fin og dejlig øl.

Karakter 3.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar