søndag den 8. september 2013

Midtfyns Bryghus - Black Liquorice Stout 8,2%

Jeg er nu nået til den sidste lakrids øl i denne omgang. Dette bud på en lakrids øl kommer fra Midtfyns bryghus i samarbejde med "Black Lakrids" der også har hæftet sig på markedet med (i følge mig selv) en fremragende lakrids der til dels også er meget billigere end Johan bülows sorte sager.

Den er af typen imperial stout. Den er brygget af bygmalt, rugmalt, ristet crystal malt, chokolade malte, ristet byg, humle, black lakrids og gær. Den holder 8,2% alk.

En helt igennem sort øl med en fin brun skumkrone. Det er ikke lige lakridsen der får lov til at skinne igennem duften men en mere kaffe og chokolade duft med et lille snert af lakrids. Af en imperial stout at være synes jeg ikke den er så tyk og cremet som den nu engang kan være, misforstå mig ikke, den er hverken vandet eller mangler fylde, den kunne bare godt trænge til et ekstra spark på den front. Smagen er heldigvis det bedste ved øllet, kaffe, chokolade med brændte undertoner i den søde ende og lidt lakrids over det hele. Desværre er lakridsen bare ikke dominerende, den afslutter med en ganske fin kaffe bitterhed.

Denne øl har været den bedste er de 3 sammenlagt men den af de 3 der har givet den bedste lakrids fornemmelse har været Chili-lakrids øllet fra MediciBeers, hvis det er det man søger.

Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar