Så er jeg endelig kommet hjem efter godt og vel 5 ugers interrail der bød på en masse oplevelser og øl. Vi kom igennem Barcelona (Spanien), Andorra La Vella (Andorra), Toulouse (Sydfrankrig), Montpellier (Sydfrankrig), Marseille (Sydfrankrig), Aix-En-Provence (Sydfrankrig), Nice (Sydfrankrig), Paris (Frankrig) og Bruxelles (Belgien).
Jeg har igennem de 5 uger fået taget en masse billeder af mange af de øl som blev smagt på turen, nogle bedre end andre.
Steinburg Classic er en Spansk øl, en typisk lager øl.
Rosita blond er en ganske udmærket øl, fik ikke prøvet flere af deres varianter men det kommer nok en dag.
Chimay Rouge som mange af os i Danmark kender rigtig godt så var den dog langt billigere i Andorra end i Danmark hvilket jeg synes var for godt til at sige nej til. Chimay Rouge er rigtig god, ingen tvivl om det.
Lindemans er et belgisk bryggeri som laver en del forskellige øl, særligt med forskellige kirsebær, jordbær og andre slags bær. Den type kaldes Lambic. Den var en smule syrlig i smagen, tror man skal smage et par stykker af dem for at lære dem at kende.
3 Monts (betyder 3 Bjerge), den bliver lavet hos Brasserie de St-Sylvestre et bryggeri der ligger i Frankrig. Øllen var ikke så speciel som håbet.
En øl jeg købte på et madmarked, den havde mere eller mindre intet skum og var meget kulsyre i. Ret speciel og den levede ikke helt op til forventningerne som man nu havde. Der var også andre varianter.
Bagsiden.
Kiggede i en fransk øl bog og fandt en masse danske øl.
Endnu en side.
Cuvèe Des Troll var en af de bedste øl jeg fik på turen, den var super lækker cremet og alt spillede i den. Kan kun anbefale den varmt.
Dem som vi boede hos i Aix-En-Provence fandt ud af at jeg var ret glad for øl, derfor endte det med at en af dem kørte ud og købte 3 franske øl fra et specielt bryggeri. Den ene var denne Amber ale, den var nu os ret god. Jeg fik også en med hjem, en tripel øl fra samme bryggeri som jeg glæder mig til at smage.
Ja Leffe øl blev det også til. Jeg vidste faktisk ikke det var en Leffe jeg bestilte, den stod som noget andet, et eller andet med Abbey. Den smagte nu bedre end jeg husker fra forrige Leffe øl.
Økologisk øl men der var nu ikke særlig meget ved den.
Jeg fik en Grimbergen øl (som jeg først troede var fransk) fra Belgien, da vi lå i parken ved Eiffeltårnet og fik baguette med tun og mayo. Den smagte helt fint.
Den første øl jeg fik i Belgien, ikke speciel god, den fulgte med en menu. Maden var tilgengæld helt i top.
Om aftenen tog vi på Delirium tap house og vi fik Floris white (venstre) og en Delirium Nocturnum (højre). Floris White var klart bedst af de 2 øl. Den anden var ikke så cremet og dyb som man kunne tro.
En oversigt over øllene på tap house.
Så kom tiden til Sint-Sixtusabdij klosteret, der hvor de laver den verdensberømte Westvleteren øl.
Klosteret der er igang med en ombygning der forventes afsluttet i slutningen af 2012.
Cafe "in de Vrede" hvor de serverer den fantastiske Westvleteren øl.
Westvleteren 8 og Blond.
Super billige priser på "in de Vrede"
På "In de Vrede" er der en lille butik hvor du kan købe en æske på Westvleteren øl samt glas. Man kan også købe chokolade med 12`eren (billedet), en patè (også købt med hjem) også med 12`eren og en masse andre ting de også laver på klosteret.
I Popperinge (byen der ligger tæt på Westvleteren) har de en masse humle marker og dem har de valgt at bruge på blandt andet at lave deres helt egen øl. Den kunne nu ikke hamle op med westvleteren øllet.
Jeg vil fortsætte med chili øllene som jeg kom fra før jeg tog ud og rejste. Der kommer en senere..
Ingen kommentarer:
Send en kommentar